retailonly

De Lifestyle blog die je gelezen moet hebben!

Hoe kies je de juiste hardloopschoenen? 

Of je nu net gaat beginnen met hardlopen of al flink wat ervaring hebt, goede hardloopschoenen zijn een must. Want er zijn veel verschillende soorten schoenen. Voor off road, korte of lange afstanden, dames hardloopschoenen of heren hardloopschoenen. Om goed wijs te worden in de wereld van de hardloopschoen vind je in dit blog een aantal handige tips.  

Verschillende soorten hardloopschoenen 

Als je veel op een verharde weg loopt en je weet dat je voeten een neutrale afwikkeling hebben,  kun je het beste kiezen voor neutrale hardloopschoenen. Een neutrale afwikkeling houdt in dat je tijdens het lopen goed afwikkelt via de bal van je voet. Je hebt dan geen extra ondersteuning nodig. Is dit niet het geval en hebben je voeten een overpronerende afwikkeling, dan kies je het beste voor antipronatie hardloopschoenen. Hier spreken we van als je voet overmatig naar binnen kantelt waardoor het gewicht wordt gedragen door de binnenkant van je voeten in plaats van de bal van je voeten. Om te voorkomen dat je hierdoor blessures ontwikkelt, kun je dus het beste antipronatie hardloopschoenen kopen.  

Maar, loop je voornamelijk in het bos, dus op onverharde wegen, dan kies je het beste voor trail runningschoenen. Deze schoenen hebben extra grip tijdens het lopen en zijn in de meeste gevallen ook nog eens waterdicht. Mocht je juist op zoek zijn naar hardloopschoenen voor de atletiekbaan, dan kies je voor track runningschoenen. Deze hebben spikes.  

Dames of herenschoenen 

Misschien denk je dat alle hardloopschoenen hetzelfde zijn. Maar, niets is minder waar! Hardloopschoenen voor dames hebben namelijk een wat smallere leest. Ze zijn vaak verkrijgbaar in neutrale of juist vrouwelijke kleuren. Hardloopschoenen voor mannen moeten goed worden afgestemd op het gewicht. Ze hebben een wat bredere leest en hebben mannelijke kleuren. 

Een schoen voor iedere hardloper 

Wil je het liefste hardloopschoenen die geschikt zijn voor ieder terrein? Dan kies je voor de ASICS gel nimbus 25. Deze schoenen zijn uitzonderlijk comfortabel en hebben de beste schokdemping bij de landing en afzet. Ze vormen zich perfect naar je voeten en combineren maximaal comfort en veerkracht. Deze schoenen zijn er voor zowel mannen als vrouwen.  

Zoals je leest zijn er flink wat verschillende soorten hardloopschoenen. Ben je net gestart of ga je starten met hardlopen en kom je er niet helemaal uit wat voor jou de beste hardloopschoen is? Dan kun je het beste naar een sportwinkel toe gaan. Ze kunnen je hier van het beste advies voorzien. Zo kun jij de volgende keer precies de juiste schoen online uitzoeken.